Flexibele kachelpijpen

Desc

Producten 1-24 van 149

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Desc

Producten 1-24 van 149

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

De flexibele kachelpijp

De flexibele kachelpijp is erg handig wanneer u gebruik maakt van een bestaande schoorsteen. De oude stenen rookgasafvoer zorgt dikwijls voor problemen. Wanneer u een rvs flexibele kachelpijp doorsteekt, vermindert u het brandgevaar. Rvs is stukken minder brandgevaarlijk en vergt ook minder onderhoud dan een stenen binnenwand. Maar ook in andere situaties heeft u veel gemak van de aanschaf van een flexibele kachelpijp. Wanneer u meer dan drie bochtstukken moet aanschaffen voor uw rookgasafvoer bent waarschijnlijk beter af met een flex kachelpijp. Zeker in oudere woningen is niet zomaar overal een gat te zagen. Kachelpijpen moeten vaak een omweg maken. Een flexibele kachelpijp is makkelijk aan te leggen en ook makkelijk om te leggen.

Flexibel rookkanaal voor elke kachel

Er zijn twee soorten flexibele rookkanalen, namelijk: enkelwandig flexibel en dubbelwandig flexibel. Voor het soort kachel maakt het niet uit welk type u gebruikt. Al is een enkelwandige rvs kachelpijp meer geschikt voor buiten en de dubbelwandige kachelpijp meer voor binnen. Dit laatste heeft voornamelijk te maken met de veiligheid. Dubbelwandige kachelpijpen worden minder heet aan de buitenkant en zijn daardoor minder brandgevaarlijk. Ook bent u zelf beter beschermt tegen hitte wanneer u de pijp aanraakt terwijl de kachel volop staat te loeien. Het nadeel is dat er veel warmte wordt afgevoerd met het rookgas. Dat gaat ten koste van uw rendement.

Flexibele kachelpijpen kopen bij De Kachelwinkel

De flexibele kachelpijp is ruim vertegenwoordigd in ons assortiment. Welke maat of diameter heeft u nodig? Bij ons vindt u de flexibel kachelpijp om uw rookafvoer compleet te maken. Ook qua kleur kunt u alle kanten op: kies voor een flexibele rvs kachelpijp of voor ga voor zwart. Kleur is een kwestie van smaak waar we u niet over hoeven adviseren. Maar bij het plaatsen van een rookgasafvoerkanaal komen diverse zaken naar boven waarbij onze deskundigheid nuttig is. Neem contact op als u vragen heeft of advies kunt gebruiken. Onze medewerkers hebben een brede kennis en kunnen u van de beste tips en adviezen voorzien.

Uw rookgasafvoer optimaliseren

De flexibele kachelpijp is een oplossing voor veel problemen. Met een verloopstuk verbindt u het flexibele deel aan iedere denkbare kachelpijp. Zodra de flexibele rvs kachelpijp is geïnstalleerd, begint u met het optimaliseren van uw rookgasafvoer. Bij de uitmonding van de afvoer is het raadzaam om een rvs trekkap te plaatsen. De functie van een trekkap is om de zuigende werking van het flexibele rookkanaal te verbeteren. Met een trekkap maakt het niet uit hoe hard de wind waait, uw kachel blijft goed trekken. Extra voordeel is dat vogels geen nesten kunnen maken in uw kachelpijp of schoorsteen. De premium versie van de trekkap is de rvs trekkap met veegluik. Door het veegluik opzij te schuiven, is het makkelijker om het rookkanaal te reinigen.

Handige verloopstukken

Een rookkanaal is opgebouwd uit verschillende delen. Het komt voor dat u een enkelwandige kachelpijp aansluit op een dubbelwandige kachelpijp. In dat geval hebt u vaak een verloopstuk nodig.

To Top