Concentrische kachelpijpen

Desc

Producten 1-24 van 50

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Desc

Producten 1-24 van 50

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

Concentrische kachelpijpen

Bent u op zoek naar een concentrische kachelpijp? Dan bent u bij De Kachelwinkel aan het juiste adres. Wij bieden een groot assortiment concentrische rookgasafvoeren aan. Zo hebben wij ze in veel verschillende maten waarvan de pijpsectie variërende is tussen de 1850 en 220 millimeter. Ook bieden we ze in kleinere formaten aan waarbij de pijp gebogen is tussen de 30° en 90°. Is er een onderdeel van uw concentrische rookgasafvoer kapot? Geen probleem! Die vindt u ook op deze pagina. De concentrische kachelpijpen zijn bij ons ook verkrijgbaar met een geveldoorvoer met designkap. Kies voor een concentrische rookgasafvoer van De Kachelwinkel zodat de lucht in uw huis van topkwaliteit is.

Wat is een concentrisch rookkanaal?

Een concentrisch rookkanaal is een rookgasafvoer systeem dat gebruikt wordt bij een gashaard of gastoestel met een gesloten verbranding. De concentrische rookgasafvoer zit aan de buitenkant van een huis bevestigd. Dit kan zowel aan de muur zijn als op het dak. Het rookkanaal bestaat uit een dubbel kanaal systeem waarbij er een kleinere pijp in de grote pijp zit. De afvoergassen worden via de kleine pijp van binnen naar buiten afgevoerd. Andersom wordt de verse lucht wordt via de grote pijp van buiten naar binnen gezogen. De ene concentrische rookgasafvoer is makkelijker aan te sluiten dan de ander, maar over het algemeen is dit erg simpel en gaat het monteren en demonteren erg snel. 

Waarom kiezen voor concentrische kachelpijpen?

Een concentrisch rookgasafvoersysteem wordt gebruikt bij gesloten pelletkachels, gashaarden en kachels. Het is geschikt voor gas, olie, luchttoevoer en rookgasafvoer. U kiest voor een concentrische kachelpijp als u 100% zeker wilt zijn dat de kwaliteit van de lucht in uw huis van topkwaliteit is. Dit houdt in dat de lucht vers is en er geen koolmonoxide in de lucht is. Er zijn een aantal voorschriften bij het plaatsen van een concentrische rookgasafvoer, zorg er dus voor dat u de installatie instructies goed raadpleegt!

Kachelpijpen kopen bij de Kachelwinkel

Bij De Kachelwinkel vindt u alle soorten producten op het gebied van kachels. Buiten de concentrische kachelpijpen die u op deze pagina vindt, hebben wij ook accessoires die hierbij nodig kunnen zijn. Zo bieden wij toestel aansluitstukken aan voor type A, B en C in 100/150 en 130/200 mm. Ook hebben wij een concentrische stormkraag in ons assortiment. Deze zijn verkrijgbaar in het zwart en RVS en in verschillende formaten. Een concentrisch verloop in RVS maakt ook deel uit van ons aanbod. Deze kunt u vergrotend of verkleinend krijgen.

Buiten de producten bieden wij ook persoonlijk advies en service. Onze medewerkers hebben een brede kennis over onze producten en kunnen u altijd helpen. Wat voor soort kachelpijp heeft u nodig bij uw kachel? Durf het gerust te vragen! Naam daarvoor contact met ons op.

To Top