Vloerplaten

Desc

24 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Desc

24 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

Vloerplaten kopen online

De Kachelwinkel levert een groot assortiment aan vloerplaten voor uw (hout)kachel. Vloerplaten beschermen uw vloer tegen het spetteren van vonken, als u de kachel open maakt. Vloerplaten zijn te verkrijgen in vele vormen en materialen, o.a. glazen en metalen uitvoeringen, in rond, vierkant, druppelvormig, etc.


Vind de perfecte vloerplaat voor uw kachel

De mooiste en veiligste vloerplaten voor kachels koopt u bij De Kachelwinkel. Een vloerplaat is onmisbaar als u veilig wilt stoken, en geeft het gebied rondom uw kachel een stijlvolle uitstraling. Een vloerplaat is een hittebestendige plaat die de vloer beschermt tegen brandplekken en voorkomt dat deze in brand vliegt. Ons gevarieerde assortiment bevat vloerplaten in uiteenlopende stijlen, afmetingen en materialen, zodat u altijd de perfecte vloerplaat vindt voor uw kachel!


Vloerplaat voor kachel en open haard

Zeker bij een houtkachel of een open haard mag een vloerplaat niet ontbreken. Tijdens het bijvullen of oppoken van houtgestookte kachels kunnen as en vonken uit de kachel vallen. Deze brandende deeltjes kunnen uw vloer lelijk beschadigen. Een vloerplaat vangt deze brandende deeltjes netjes op, zodat uw vloer in topconditie blijft. Zeker op houten vloeren zijn brandplekken snel zichtbaar, maar ook als u bijvoorbeeld een laminaatvloer of vloerbedekking heeft, is het verstandig een vloerplaat te plaatsen.  


Vloerplaat pelletkachel of elektrische kachel

Bij andere soorten kachels is het risico dat er brandende deeltjes uitkomen minimaal. Toch kan een vloerplaat ook bij een pelletkachel, gaskachel of elektrische kachel nuttig zijn. Kachels kunnen aan de onderkant erg heet worden, waardoor de vloer beschadigd raakt. Daarnaast is een vloerplaat een goede manier om het gebied rond uw kachel af te bakenen. De plaat laat kinderen bijvoorbeeld zien welk gedeelte rondom de kachel gevaarlijk is. Ook kan een vloerplaat zorgen voor een stijlvolle afwerking van uw kachel. 


Hoe groot moet de vloerplaat voor mijn houtkachel zijn?

De vloerplaat van een houtkachel of open haard moet aan de voorkant minstens 30 centimeter uitsteken. Aan de achterkant en zijkanten kunt u de vloerplaat het best 10 tot 15 centimeter uit laten steken. Bij het bepalen van de maat van de vloerplaat is de afmeting van uw kachel dus bepalend. U vindt bij ons onder meer:

  • vloerplaten voor houtkachels 60 x 60 cm 
  • vloerplaten voor houtkachels 70 x 70 cm
  • vloerplaten voor houtkachels 80 x 80 cm
  • vloerplaten voor houtkachels 90 x 90 cm
  • vloerplaten voor houtkachels 80 x 100 cm

 

Vloerplaten van staal, steen en glas 

Vloerplaten worden gemaakt van verschillende materialen. Het gebruikte materiaal bepaalt voor een belangrijk deel de stijl en uitstraling van de vloerplaat. Gepoedercoat staal, dat het meest voorkomt, heeft dezelfde look als veel houtkachels en creëert daardoor eenheid. Een stenen vloerplaat voor de houtkachel geeft de ruimte een natuurlijke, rustige uitstraling, en vloerplaten van glas zorgen voor een moderne, heldere look. Weet u niet welk materiaal het best past bij uw kachel en interieur? Vraag advies aan onze specialisten!

To Top