Veegmaterialen

Desc

Producten 1-24 van 39

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Desc

Producten 1-24 van 39

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

Breed aanbod veegmaterialen voor haarden en kachels 

Het regelmatig schoonmaken van het rookkanaal van je houtkachel of open haard is essentieel om je kachel veilig en efficiënt te laten functioneren. Het wordt aanbevolen om dit minimaal eens per jaar te doen. Hoewel je hiervoor een professional kunt inschakelen, is het met de juiste gereedschappen en een beetje handigheid ook goed mogelijk om deze taak zelf uit te voeren. Met ons brede assortiment aan veegmaterialen, van handige aszuigers tot borstels met veegstokken, heb je alles wat je nodig hebt om deze klus te klaren. 

Staalborstels en nylonborstels 

Om je schoorsteenkanaal goed schoon te krijgen zonder beschadigingen, is het kiezen van de juiste borstel belangrijk. Je kunt kiezen tussen een stalen borstel of een nylonborstel, afhankelijk van het rookgasafvoermateriaal. Voor het schoonmaken van een stenen rookkanaal heb je een stalen borstel nodig. Maar als je te maken hebt met een RVS of flexibele kachelpijp, dan is een nylonborstel de beste optie. 

We bieden onze borstels aan in een breed scala aan maten, waardoor we voor bijna elk type rookkanaal wel een passende borstel hebben. 

Schoorsteenveegset met kogel

Om je schoorsteenonderhoud zowel efficiënt als eenvoudig te houden, bieden we speciale schoorsteen veegsets aan die uitgerust zijn met een kogelgewicht. Met deze sets laat je de zwaartekracht in je voordeel werken. Wanneer je het kogelgewicht samen met de borstel door je schoorsteenkanaal laat zakken, helpt het gewicht de borstel stevig tegen de binnenwanden te drukken. Dit zorgt voor een grondige reiniging door alle roet en aanslag effectief te verwijderen, zelfs op plaatsen die anders moeilijk te bereiken zijn.

Zelf een veegset met stok samenstellen

Een andere goede methode om je rookkanaal te vegen is met behulp van flexibele stokken. Alle borstels passen op de verschillende stokken. Het onderscheid tussen de stokken zit hem in de kwaliteit. Voor wie slechts af en toe zijn schoorsteen veegt, zijn de zwarte stokken een budgetvriendelijke optie. Deze worden opgevolgd door de rode stokken, vervolgens door de blauwe stokken, met de professionele groene stokken als topkeuze. Voor kanalen met bochten kun je als extra hulpmiddel de universele veer inzetten, die je tussen de borstel en de flexibele stok bevestigt.

Heb je hulp nodig bij het samenstellen van je eigen schoorsteenveegset, of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Ontdek daarnaast onze informatieve blogartikelen over uiteenlopende onderwerpen, van het schoonmaken van je kachel tot tips voor het efficiënt stoken van je houtkachel.

To Top