Kraaienkappen

Kraaienkappen
Desc

5 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Desc

5 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

Wat zijn kraaienkappen?

Een kraaienkap, vervaardigd uit aluminium, wordt bovenop een schoorsteen gemonteerd om te voorkomen dat vogels zoals kraaien de schoorsteen binnenvliegen en nestelen. Hoewel een vogelnest in de schoorsteen op het eerste gezicht misschien onschuldig lijkt, kan dit leiden tot ernstige complicaties, waaronder het risico op brand.

Verkrijgbaar in verschillende afmetingen

Onze kraaienkappen zijn verkrijgbaar in een diversiteit aan maten, variërend van Ø 150 mm tot Ø 250 mm. Hierdoor is er voor bijna elke schoorsteengrootte een passende oplossing. De installatie van de kraaienkappen is verrassend eenvoudig; ze worden stevig om de grespotjes heen geklemd. Dit montagegemak zorgt ervoor dat u zonder veel moeite en op een efficiënte wijze uw schoorsteenkanalen kunt beschermen tegen ongewenste gasten.

Verschillende doeleinden

Naast hun toepassing op rookafvoerkanalen, vinden kraaienkappen ook hun nut in verschillende andere situaties. Denk hierbij aan ventilatie in de badkamer, afzuigkappen in de keuken en wc-ontluchting. Veel woonhuizen maken nog steeds gebruik van gemetselde schoorsteenkanalen voor deze doeleinden. Als deze kanalen verstopt raken door vogelnesten, heeft dit directe gevolgen voor de leefomstandigheden. Gebrek aan ventilatie leidt vaak tot een toename van vocht in huis en een grotere kans op schimmelvorming.

Verschillende soorten dakkappen

In ons uitgebreide aanbod aan dakkappen bieden we, naast kraaienkappen, diverse andere typen die effectief voorkomen dat vogels gaan nestelen. Tot onze selectie behoren onder meer boldraadroosters, die een fysieke hindernis vormen voor vogels die proberen binnen te dringen. Daarnaast zorgen onze regenkappen niet alleen voor bescherming tegen neerslag, maar fungeren ze ook als een barrière voor vogels. Of je nu een enkelwandige of dubbelwandige kachelpijp hebt, wij hebben de juiste oplossingen om nestvorming te voorkomen. Ontdek alle mogelijkheden en maak de keuze die het beste bij jouw situatie past.

Kraaienkap voor de schoorsteen bestellen

Het bestellen van een kraaienkap voor de schoorsteen is eenvoudig en snel geregeld via onze webshop. Heb je behoefte aan persoonlijk advies of heb je specifieke vragen over onze producten? Ons deskundige team staat voor je klaar om je te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze. En dat is niet alles: voor aanvullende onderdelen voor jouw open haard, van essentiële rookgasafvoermaterialen tot accessoires die de gebruikservaring verbeteren, ben je bij ons aan het juiste adres. Ontdek ons uitgebreide assortiment en maak jouw haardervaring compleet.

To Top