RVS Houtrookfilters

Desc

17 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Desc

17 producten

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

ABCAT houtrookfilter kopen

Om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren en tegelijkertijd de milieubelasting te verminderen, is het essentieel om te investeren in de juiste apparatuur voor je houtkachel of open haard. Een uitstekende keuze hiervoor is een ABCAT houtrookfilter. Dit filter, gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, is specifiek ontworpen om de uitstoot van fijnstof en andere schadelijke stoffen in houtrook aanzienlijk te verminderen. Door de installatie van een ABCAT houtrookfilter draag je bij aan een schonere lucht in huis en help je mee aan een groenere toekomst.

Voordelen van de ABCAT filters

1. Schonere lucht

De ABCAT houtrookfilter zorgt voor een significante vermindering van fijne deeltjes en schadelijke stoffen in de uitgestoten rook uit jouw rookgaskanaal, wat resulteert in schonere en gezondere lucht in jouw directe omgeving.

2. Verbeterde verbranding

Dankzij het geavanceerde ontwerp optimaliseert de ABCAT houtrookfilter de verbranding, waardoor je meer warmte uit jouw houtkachel haalt en tegelijkertijd de emissies minimaliseert.

3. Duurzaamheid

Gemaakt van hoogwaardige materialen, is de ABCAT houtrookfilter duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Een investering in dit product draagt niet alleen bij aan jouw comfort, maar ook aan een duurzamere levensstijl.

Geschikte kachels en brandstoffen

De ABCAT houtrookfilters zijn ontworpen voor gebruik in kachels met een gesloten verbrandingssysteem die voldoen aan de specifieke vereisten van de ABCAT. Het is essentieel om het filter zo dicht mogelijk bij de uitlaat van de kachel te installeren om de vereiste minimale temperatuur van 300°C te behalen, noodzakelijk voor een effectieve werking van de katalysator. Het filter is geschikt voor brandstoffen uit biomassa, zoals hout, houtpellets, houtsnippers, houtbriketten, stro en riet. De filters zijn niet geschikt voor bruinkool en steenkool.

Insteekthermometer

Een essentieel hulpmiddel voor het optimaal functioneren van jouw ABCAT houtrookfilter is de ABCAT insteekthermometer. Deze thermometer is speciaal ontworpen om de temperatuur binnenin de verbrandingskamer van jouw houtkachel of open haard te monitoren. Door het gebruik van een insteekthermometer kun je ervoor zorgen dat de temperatuur altijd binnen het ideale bereik blijft voor de effectiviteit van de ABCAT houtrookfilter. Ontdek ook andere praktische kachelaccessoires voor een optimale werking van jouw kachel. 

Montage van een ABCAT houtrookfilter

Het is belangrijk om de montage van je ABCAT houtrookfilter goed uit te voeren voor maximale effectiviteit. Voor een stapsgewijze handleiding over installatie, onderhoud en vervanging, bekijk onze blog: Alles wat je moet weten over ABCAT houtrookfilter: installeren, onderhouden en vervangen. Daar vind je handige tips en advies om de luchtkwaliteit te verbeteren en bij te dragen aan een groenere toekomst.

To Top