Rookgasafvoer Pelletkachels

Desc

Producten 1-24 van 168

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Desc

Producten 1-24 van 168

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

Kachelpijpen voor pelletkachels

Een pelletkachel is een kachel die door houtpellets wordt opgestookt. Houtpellets zijn kleine houtkorrels afkomstig uit hout zaagsel/schaafsel. Het voordeel van een pelletkachel is dat het van de buitenkant lijkt op een normale houtkachel, maar er aan de binnenkant een geavanceerde techniek zit die zorgt voor optimale verbranding en een hoog rendement. Bent u op zoek naar een kachelpijp voor een pelletkachel? Dan bent u bij De Kachelwinkel aan het juiste adres. Wij bieden u verschillende soorten kachelpijpen voor pelletkachels aan. Zo hebben wij ze in veel verschillende maten, materialen en prijsklassen. Kachelpijpen zijn verkrijgbaar in de volgende formaten:

Ook verkopen we rookkanalen voor pelletkachels met een bocht erin. Deze verkopen we in een aantal verschillende scherptes, zoals van 45° of 80° en verkopen we in verschillende soorten materiaal. Kies voor een rookkanaal van topkwaliteit, kies voor De Kachelwinkel.

Basisregels per rookkanaal voor een pelletkachel

Iedere soort rookkanaal voor een pelletkachel is anders. Het is goed om te weten waar u op moet letten afhankelijk van het soort rookkanaal waarvoor u kiest.

Pelletkachel met een rookkanaal van RVS of geëmailleerd staal

Als u kiest voor een rookkanaal van RVS of geëmailleerd staal is het belangrijk om een aantal dingen te weten. Kies voor een enkelwandig rookkanaal als deze door een geïsoleerde ruimte loopt. Loopt het rookkanaal niet door een geïsoleerde ruimte? Kies dan voor een dubbelwandige kachelpijp. Zoek goed uit van wat voor materiaal het rookkanaal is, zorg dat er geen aluminium in zit. 

Pelletkachel met een rookkanaal van 80mm

Een rookkanaal van 80 mm doorsnede is bijna altijd voldoende voor bij een pelletkachel. Dit komt doordat de rookgassen van een pelletkachel naar buiten worden geblazen door een ventilator, waardoor een eenvoudige schoorsteen vaak al genoeg is.

Pelletkachel met een geveldoorvoer

Een pelletkachel met een geveldoorvoer is sterk af te raden. Hierdoor krijgt u een buitenmuur met lelijke zwarte vlekken en krijgt u zelf last van een rooklucht. De buren kunnen hier ook last van krijgen.

Accessoires voor het rookkanaal van een pelletkachel

Mist u iets bij uw pelletkachel? Geen probleem! Wij bieden veel accessoires aan voor de kachelpijp van uw pelletkachel. Zo hebben wij doppen voor op uw rookkanaal met condensafvoer. Deze verkopen wij in verschillende materialen en formaten. Naast de doppen wilt u ook dat de rookkanalen netjes en veilig worden weggewerkt aan de muur. Hiervoor hebben wij muurbeugels van roestvrijstaal. Deze bieden wij aan in de formaten 80 mm en 100 mm. Ook hebben we een erg ruim assortiment aan trekkappen. Dus, heeft u accessoires nodig voor uw rookgasafvoer van uw pelletkachel? Bekijk dan ons ruime aanbod!

Rookkanaal voor een pelletkachel kopen bij de Kachelwinkel

Bij de Kachelwinkel vindt u alle soorten producten, accessoires en bieden wij u persoonlijk advies op het gebied van kachels. Weet u niet wat u precies nodig heeft of hoe u iets moet installeren? Dat is helemaal geen probleem. Neem contact met ons op en onze medewerkers leggen het met alle liefde uit. Naast onze uitstekende service en ons ruime assortiment staan wij ook altijd voor de beste prijs.

To Top