Dubbelwandige kachelpijpen

Desc

Producten 1-24 van 566

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina
Desc

Producten 1-24 van 566

Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

Dubbelwandige kachelpijp

U heeft uw kachel geplaatst. Nu is de vraag of een dubbelwandige kachelpijp of een enkelwandig rookkanaal geschikt is. Dubbelwandige kachelpijpen houden door de isolatie de afstand tot het brandbare materiaal minimaal. Rookgassen verdwijnen – nadat ze hun warmte grotendeels hebben afgegeven – door het rookkanaal dat u heeft aangelegd naar buiten. Ze zijn meestal aan te treffen na een dubbele geveldoorvoer. Het grote voordeel van een dubbelwandig kanaal is dat de buitenkant van de kachelpijp niet al te warm wordt. Het oppervlak bereikt hooguit een temperatuur van 40 tot 60 graden Celsius. Dat maakt dubbelwandig tot een veilige keuze voor kachels binnenshuis. 

De voordelen van een dubbelwandige kachelpijp

Het grootste voordeel van een dubbelwandige kachelpijp is dat hij langs brandbare materialen te leiden is. In de praktijk gaat het vaak om isolatiemateriaal dat door de hitte tot ontbranding kan komen. Als een kachelpijp door een muur of onder een vloer door moet, is een dubbelwandige kachelpijp de beste keuze. Enkelwandige kachelpijpen kunnen een temperatuur van 300 graden Celsius bereiken.
Extra voordeel van een dubbelwandige pijp is de degelijke kwaliteit. Het kiezen van een dubbelwandig rookkanaal is nu eenmaal niet iets wat u dagelijks doet. En er hangt heel wat vanaf. Een deugdelijk rookgasafvoer is onmisbaar wanneer u optimaal van uw houtkachel, pelletkachel of gaskachel wilt genieten.

Dubbelwandige kachelpijp kopen bij De Kachelwinkel

Als u een dubbelwandige kachelpijp zoekt, heeft u bij De Kachelwinkel veel keus. Is de dubbelwandige rvs kachelpijp geïsoleerd zwart wat u zoekt? Of ligt de dubbelwandige rvs kachelpijp geïsoleerd blank meer in uw lijn. Beide soorten leveren wij in topkwaliteit voor de beste prijs. Daar krijgt u automatisch onze uitstekende service en deskundigheid bij. U staat er dus nooit alleen voor in uw keuze.. Een belletje met een van onze medewerkers levert u al snel meer duidelijkheid op. 

Verschillende dubbelwandige kachelpijpen

Het rookgasafvoermateriaal komt met twee soorten dubbelwandig RVS:

Een kachelpijp met luchtspouw kan warmte afgeven aan de ruimte waarin deze zich bevindt, omdat de lucht in de spouw opwarmt en circuleert. Deze warmteafgifte kan echter minder efficiënt zijn dan bij een geïsoleerde pijp, omdat een deel van de warmte verloren kan gaan via de spouw.

Een geïsoleerde kachelpijp is ontworpen om meer warmte vast te houden en efficiënter te zijn bij het afvoeren van rook. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de pijp minder snel afkoelt en dus minder condensvorming optreedt, wat de levensduur van de pijp kan verlengen.

Accessoires voor een dubbelwandige kachelpijp

Een dubbelwandige rookkanaal zorgt voor een veilige situatie in huis. U komt niet voor vervelende verrassingen te staan. Om een de rookgasafvoer optimaal te laten functioneren, zijn er diverse accessoires mogelijk. Bij de uitmonding van de dubbelwandige pijp plaatst u een dakkap. De keuze van dakkappen is groot. Met een eenvoudig boldraadrooster houdt u de grofste stukken vuil uit uw afvoer. De geavanceerde draaiende kap van rvs doet veel meer. Hij levert naast het schoonhouden van uw pijp ook een bijdrage aan een beter trekkende kachel.


Een hele goede toevoeging aan uw systeem is een stormkraag op uw dak. U plaatst hem bij de uitmonding van het dubbelwandige rookkanaal. De functie van een stormkraag is om regenwater mooi langs de buis af te laten lopen. Zo voorkomt u dat het in de dakdoorvoer loopt. Wanneer de stormkraag niet bij uw dakdoorvoer meegeleverd wordt, adviseren wij een losse stormkraag aan te schaffen en te installeren.

To Top