SKU
3310321

Badkamerventilator Mute 100 BN zonder sensoren en timer

€ 74,00 INCL BTW.

Stille toilet- / badkamerventilator

De Vent-Axia Mute N is een zeer stille badkamerventilator / toiletventilator die geschikt is voor wand en plafond. De Mute is voorzien van twee standen en heeft een debiet van 35m³/h op de lage stand en 75m³/h op de hoge stand. Bij 20Pa weerstand heeft de ventilator nog een debiet van 50m³/h. Deze stille ventilator produceert op de lage stand slechts 12 dB(A).

De IPX5 classificatie zorgt ervoor dat de ventilator te installeren is vanaf zone 2. De ingebouwde waterpas zorgt voor eenvoudige installatie. Voorzien van een lage druk terugslagklep die ook geschikt is voor plafondmontage. De Vent-Axia Mute heeft een stijlvol en discreet ontwerp en bovendien een zeer laag energie verbruik, slechts 2,7 Watt op de lage stand.

De Mute N is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen:

  • Mute 100 BN, zonder sensoren en timer
  • Mute 100 TN, met timer
  • Mute 100 HTN, met vochtsensor en timer

Ventileren in de badkamer

Tijdens het douchen of in bad gaan ontstaat er een grote hoeveelheid vochtige lucht in de badkamer. Wanneer het vocht niet of onvoldoende via een raam naar buiten kan, kunnen er al snel problemen ontstaan als gevolg van overmatige condensvorming. Zo kunnen zich bijvoorbeeld schimmelplekken vormen op de wanden en badkamermeubels. Met behulp van een ventilator in de badkamer wordt het vocht in de badkamer naar buiten afgevoerd. Hierdoor treedt er minder condensvorming op en is er minder kans op vochtproblemen.

Juiste locatie voor de ventilator

De bescherming van een badkamerventilator wordt uitgedrukt met een IP-rating. Het tweede cijfer van deze rating geeft de beschermingsgraad tegen vocht weer. Een badkamer kan opgedeeld worden in 3 zones, waar voor de ventilatoren een geschikte beschermingsgraad vereist is.
Zone 0/1 Geen ventilator toegestaan. Zone 2 12V / IPX4 of hoger.

Stille toilet- / badkamerventilator

 

 

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of
To Top