Blaasbalgen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Als dé specialist op het gebied van houtkachels biedt De Kachelwinkel een ruim aanbod aan blaasbalgen. Met dit klassieke hulpmiddel wakkert u uw vuurtje snel en gemakkelijk aan en laat u bijna uitgedoofde vuren opnieuw oplaaien. Daarnaast is een blaasbalg met zijn authentieke stijl ook een echte eyecatcher naast de kachel of open haard. Alle blaasbalgen op deze pagina zijn op voorraad en worden direct na bestelling verstuurd. U kunt bij De Kachelwinkel dus vertrouwd en veilig een blaasbalg kopen!


Wat is een blaasbalg?

Een blaasbalg is gemaakt om een vuur van extra lucht te voorzien. De werking is te vergelijken met die van een pomp. De blaasbalg bestaat uit twee (meestal houten) delen. Daartussen bevindt zich een soort zak, meestal van leer. Wanneer de houten delen van elkaar worden bewogen, wordt lucht aangezogen door een ventiel aan de onderzijde. Zodra de houten delen weer naar elkaar toe worden bewogen, wordt de lucht met kracht uit de metalen mond aan de voorzijde geblazen. 

Authentieke blaasbalgen

U kunt bij De Kachelwinkel authentieke blaasbalgen kopen. Dit wil zeggen: geen goedkope kopieën, maar echte blaasbalgen van beukenhout en leer, afgewerkt met popnagels. Deze originele constructie zorgt niet alleen voor een authentieke look, maar resulteert ook in een betrouwbare werking en lange levensduur.

To Top